Необичайно студено време скова Истанбул, градът се покри в бяло. През

...
Необичайно студено време скова Истанбул, градът се покри в бяло. През
Коментари Харесай

Необичайно студено време скова Истанбул

Необичайно студено време скова Истанбул, градът се покри в бяло. През нощта наваля изобилен сняг, какъвто не е валял от доста години. Температурите паднаха под нулата.

Според синоптиците въздушните маси нахлуват в Истанбул откъм Черно море. Очаква се в Истанбул днес да вали повече сняг от през вчерашния ден и снеговалежът да продължи и на следващия ден. Очакват се и бурни ветрове.

Необичайно студеното време усложни живота в мегаполиса. От самолетната компания " Търкиш еърлайнс " оповестиха, че са отменили общо 52 полета, основно по вътрешните линии.

Университетите оповестиха двудневна почивка за студентите и преподавателите. Учениците са в зимна почивка, тъй че за тях няма проблеми.

Това облекчава и до известна степен трафика, защото ученическите бусове са спрени от придвижване. Обявен бе двудневен отпуск за чиновниците с увреждания в държавните и общинските институции.

Градският релсов превоз - метрото, влаковата линия Мармарай (под Босфора), метробусите работят по постоянното разписание, само че има усложнения в придвижването на рейсовете.

В европейските квартали на града като Бейликдюзю край трансевропейската автомагистрала трафикът е мощно усложнен, оповестява се, че доста служащи не са могли да отидат на работа.

Особено тежка е ситуацията в региона на Болу, на към 200 км от Истанбул. Валията на Болу Ахмет Юмит заяви, че от 1950 година насам не е валял подобен изобилен сняг като настоящия.

Поради изобилния снеговалеж на прохода Дюздже-Болу на трансевропейската автомагистрала, която свързва Истанбул с Анкара, се е образувало 17-километрово запушване. Екипи на Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки /АФАД/ и на пътната полиция са мобилизирани за почистване на автомагистралата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР